floep

Een soort bloemlezing van een zwangerschap voor de ogen van een puk.

 

29 januari

 

On verra bien, ergens in de zomer.(Mogelijk lijkt het alsof we er cool onder blijven, maar stiekem is het hardstikke spannend).

 

26 maart

 

4 april

 

Wie het blogje al een tijdje volgt weet dat het begon met het verhaal van een grijze wolk. Sinds de tweede op komst is, kreeg ik zoveel lieve mailtjes met gelukwensen voor “deze keer beter” en ook vragen van mensen bij wie het eerder ook niet zo lekker ging over hoe dat voelt om er terug in te springen. Ik wou zeggen: zo bedankt om mee te leven en voor de interesse, dat doet echt plezier.

U weet: we zijn er niet vies van om kwetsbare dingen te delen. Dat internet met al haar uitwassen kan ook echt voor de beloofde verbinding zorgen, als het gaat over dingen waar je anders alleen mee zou blijven zitten. Ik heb via dit blogje zoveel toffe mensen leren kennen, andere ouders, mensen in het geboorteveld en daarbuiten. Ze gaven een extra impuls voor mijn onderzoek naar de geschiedenis van verloskunde en om met onze studenten, waarvan er heel wat vroedvrouw zijn, rond zwangerschap en geboorte te werken. Wetenschap staat nooit “boven” de wereld, altijd er midden in. In elk onderzoek moet je de uitdagende oefening doen om “subjectieve” posities te “objectiveren”. Met een bolle buik werken over de vraag hoe “materiality” rond geboorte vorm geeft aan denken, spreken en doen, ik kan niet zeggen dat het niet bijzonder boeiend is.

Als het voor u goed is, hebben we het daar later nog eens over, en over andere dingen ook, als ze wat hebben kunnen marineren en er een filtertje over kan van tijd en reflectie. Tot dan hou ik u graag bezig met onnozele moptjes. Maak u intussen over ons geen zorgen

Wij zijn ok (laverend tussen goede moed en vlaagskes van blinde paniek of wild optimisme, ge kent ons he).

 

 

 

5 april

 

 

16 mei

 

 

28 mei

buiksprekers

 

 

 

30 mei

 

4 juli

 

 

7 juli

36794338_1811257425608872_7123353348048158720_n

8 juli

 

dat ik dit zo hard ga missen <3 🙂

 

 

 

9 juli

Prenatale consultatie bij dokter Puk. Dokter Puk is een prikgrage sadist met een specialisatie in poppen met een gebroken hoofd en andere vreselijke verwondingen, die er een schimmige praktijk op na houdt in onze woonkamer. Heeft sinds kort een verscherpte interesse in de wondere tak der verloskunde en hoe ze zelf geboren werd. Dus moeder liet op youtube een paar voorbeelden zien van geboorten, waaronder een keizersnede. Dat vond dokter Puk een bijzonder puik concept.`

 

Tot genoegen!

4 responses to floep

Geef een reactie