#redonzekinderopvang

Zoals u mogelijk niet ontging voeren we met ons Crisiskabinet Kinderopvang al enkele weken actie tegen de historische verwaarlozing van de sector die steeds verder wankelt. Wij hebben twee vragen voor u, die komen er zo aan.

Kleine recap:

Het Crisiskabinet Kinderopvang schoot uit de sloffen/ in gang toen een groepje wanhopige ouders een noodcrèche opzette in de hal van de minister van Welzijn en Kind & Gezin een kadertekst uitwerkte voor ouders die thuis een crèche willen beginnen.

In navolging van en solidair met andere acties, niet in het minst die van de sector zelf, schreven we een opiniestuk.We zijn heel blij de aandacht van de media, die scherper dan de beleidsmakers aanvoelen dat dit probleem verder reikt dan deze legislatuur.

We verzamelden op geen week tijd meer dan 2700 getuigenissen van ouders, mensen uit de sector en sympatisanten van over heel Vlaanderen. De verhalen lezen als een collectie liefdesbrieven van ouders aan de sector en omgekeerd. En ook als een zwartboek: onze kinderopvang is er héél erg aan toe. We gingen ze afgeven bij het kabinet van de ministerpresident. Om deze verhalen te ontsluiten lazen onze fantastische vrijwilligers ze al urenlang voor op ons eigen youtubekanaal.

Op 5 oktober kwam de sector op straat in Brussel, Leuven en Gent. Het was fantastisch om zien hoeveel ouders hen kwamen steunen. Van een draagvlak gesproken.

Om de oproep van de sector kracht bij te zetten vragen wij u als crisiskabinet graag twee dingen:

1. Teken de petitie voor een Marshallplan en deel ze met uw netwerk!

2. Hang onze oproep (print hieronder👇) aan uw raam, dat van uw buur, uw oma en uw maten.

Druk de affiche met onze complimenten af op uw werk, want dit gaat ook uw bedrijf of organisatie aan.

Print uw affiche hier 👇!

Heel hartelijk bedankt aan iedereen die de acties voor onze kinderopvang steunt!!

Ps: onze septemberverklaring👇

P.p.s. Poppekas voor de liefhebbers en voor de bulderende Vlaamse regering in het bijzonder. Over waarom een crash van de kinderopvang zeer zeker vooral vrouwen terug naar de jaren 1950 zou sturen👇

Geef een reactie