Zomer 2021 (Wilma ❤️)

Vorig jaar maakten Hanne Luyten en ik samen het kinderboek “Het huis met de gele deur”. Onverwacht werd het een coronaproject: ik heb een vage herinnering aan de lockdown, waarbij ik tegen over puk aan de keukentafel zat en we samen tekenden. Het werd bijna per ongeluk een bestseller: een woord dat amper het onwaarschijnlijke plezier kan vatten om ons boekje zoveel kinderboekenkasten te zien liggen.

In mei kwam Hanne met een nieuwe tekst en toen bleek dat we de opvolger best in oktober zouden aanbieden was het plan voor de zomer klaar: fulltime tekenen. En dat was eigenlijk een cadeau. Want elk jaar is het weer een strijd: tijdens het academiejaar gaat zowat alle tijd en energie naar onderwijsondersteuning en studenten omkaderen. Zoals in zoveel uniefs zijn er ook bij ons steeds meer studenten, zonder dat er meer personeel wordt aangenomen. Al het schrijven en lezen voor mijn doctoraat lijkt dan in de zomer te moeten, waardoor de vakantie van de kinderen een enorme stressperiode wordt, waarin ik het gevoel heb op alle manieren tekort te schieten.

Maar deze zomer dus niet 😊.

Het was weer een hele spurt maar we zijn zo blij met het eindresultaat, dat sinds vrijdag overal verkrijgbaar is. Hier is onze Wilma 😊

Het is een vrolijk verhaal geworden over een stel leuke kleuters. Als het u mag interesseren vind u ze allebei hier.

Nog getekend recent:

De gratis toolkit voor leerkrachten in het lager onderwijs en de kinderopvang over genderbewust leren voor Rosa vzw.

Opvolger van deze over het kleuteronderwijs:

U vindt ze beiden hier!

Er lopen nog enkele andere fijne projectjes maar ik neem nog altijd illustratie-opdrachten voor non-profit organisaties aan als ze niet té dringend zijn (doctoraat enzo 😊). Stuur hiervoor mailtje naar lecoeuramareebasse@gmail.com!

Tot genoegen!

Geef een reactie