slow mom

Wie deze blog al een tijdje volgt, weet dat het allemaal –euh- wat moeilijk begon. En het is misschien de vraag die ik al het vaakst gekregen heb: hoe kwam je daaruit? Ik dook voor #moederkesdag in foto’s van toen. Tot voor kort had ik het niet geloofd, maar het blijkt dat de dag toch komt dat het niet meer zo bijt om terug te kijken. En dat al die vreemde dagen niet meer zo verloren lijken. Het is zonde, dat ge dat niet op voorhand weet. Bij deze: wat ik tegen mijn vroegere zelf zou zeggen, als dat kon. (U zal het mij moeten vergeven, maar ik praat nogal Mechels in mijn hoofd). Een fijne moederdag allemaal, en in het bijzonder aan de wankelende ouders out there.

slow_mom_0_en_featuredslow_mom_1slow_mom_2slow_mom3slow_mom4slow_mom5slow_mom6slow_mom7slow_mom8slow_mom9Slowmom10slow_mom11slow_mom12.jpgslow_mom13slow_mom14slow_mom15slow_mom16

Verklarende woordenlijst:

oemes: immers

en stoemelings: stilletjes, stiekem, geruisloos, zonder dat je het doorhebt

slow moms: moeders die -euh- niet vanzelf komen.

Fijne moederdag! Als je mijn schrijfsels van de vorige moederdag wil lezen: hierzo

Tot genoegen, hier of op facebook of instagram

16 responses to slow mom

 1. Eilish says:

  Ik kan, zelfs na 22 jaar, nog altijd te slow zijn naar mijn goesting maar mijn kinderen zien me wel doodgraag. Dus…
  Mooi lijstje tekeningen alweer!

 2. Evi says:

  Ma zeg, hoe schóón is dit niet?? Dat van die ruit, zo boenk erop… ❤️❤️❤️

 3. Tessa says:

  Bedankt, eerlijk waar. Het doet deugd om dat te lezen, als moeder van een baby van vier weken die soms niet weet waaraan ze begonnen is. Het geeft vertrouwen!

Geef een reactie

Pingbacks & Trackbacks