meisje 2

Lcamb22.1Lcamb22.2Lcamb22.3Lcamb22.4Lcamb22.5Lcamb22.6Lcamb22.7Lcamb22.8Lcamb22.9Lcamb22.10

ik durf het bijna niet zeggen, maar: wordt vervolgd. (staat eigenlijk hier al een beetje).(en dit was het vervolg van deze)

laat mij u swijlens enige coming of age strips aansmeren die uw hart zullen verblijden:

blankets van craig thompson. punt. u moest al aan het lezen zijn.

*even incontournabel: diary of a teenage girl van phoebe gloeckner, today is the last day of the rest of your life van ulli lust. beiden verfilmd en ik durf er niet naar te kijken uit schrik dat ze de strip verknoeid hebben. go figure.

*tomboy: de graphics bliezen mij nou niet echt van mn sokken, maar wat een cutie is dit.

*becoming unbecoming van una: niet bepaald vrolijk (slutshaming, geweld, seriemoordenaar) maar ik vond ‘m erg mooi.

als meisjeslijven en hun hele santenboetiek op uw aandacht mogen rekenen, beleeft u vast ook lol aan deze reeks podcasts: vuile lakens.

ik verlaat u graag met een filmpje van een paar jaar terug. in de les van een collega gingen leerlingen voor een creatieve opdracht aan de slag met rosas danst rosas. al is het mooiste beeld dat van de girls die klaar zijn met hun dansje. tienermeisjes, ze zijn toch zo verdomd ontroerend meneer. het zijn die momenten waarop het je weer in je gezicht mept dat het begot de schoonste job ter wereld is.

tot genoegen

wij zijn ook nog altijd hier te vinden

47 responses to meisje 2

  1. tine says:

    dit is gewoon prachtig, de kickers, de Dr. Marters, tamagotchi’s (kreeg ik ook niet), de chirofuiven, Fancy’s , zeepjes en badparels, zelfs die lippengloss van jip en janneke, die muziek, die tienerkamer met toch nog een Nijntjelampje ….effe terug in de jaren 90.

  2. tinyblogt says:

    Als ik kon tekenen, kon tekenen, kon tekenen… dan tekende ik mijn jaren 80 converse met zwart wit rood, mijn roze gekartelde briefpapier, mijn fotokaartjes van de bond zonder naam en mijn posters van Sara Moon. De roze tegeltjes in de badkamer, de doosjes glitter en de lijmstift, de eerste knaloranje nagellak, mijn pennendoos beklad met Typ-Ex, mijn mechanische typmachine…. Al die dingen waar een mens geen foto’s van heeft maar wel herinneringen. Oh wat een zalig mooie tekeningen zijn dit weer. En je commentaar is goddelijk hilarisch. Breng dat boek uit alstublieft, ik koop twintig stuks!

  3. barbara says:

    geweldig!!! ik word helemaal teruggeworpen naar m’n eigen jeugd… hoe ik opkeek naar hoe de ‘grote meisjes ‘ zich opmaakten en eruit zagen, naar die schoenen (geweldig!!! kickers, palladiums, dr. martens, buffalo’s, hahaha, wat een tijden waren dat, ik wilde ze ook allemaal!!), en dan de fancy, heerlijk is dat: hoe hebben we daar als meisjes in zitten lezen over vanalles en nog wat! geweldig 🙂 Maar tegelijk herken ik ook heel veel van die ‘andere’ kant, want als tiener was ik best vaak ongelukkig en ongemakkelijk, ook al had ik genoeg vriendinnetjes en al die dingen… ondanks die zalige herinneringen is het geenszins een tijd waar ik terug naartoe zou willen :-S Echt een zalige prachtige post!! Ik ben zoooooo fan van jou!!!

    • dankjewel barbara 🙂 blijft zo leuk om horen. die buffalo’s, intussen ben ik blij dat mijn moeder me dat bespaard heeft. wat wàs dat eigenlijk. en ja, awkward is hét woord denk ik voor die jaren, voor geen miljoen zou ik teruggaan naar die tijd. maar bon, power to everyone die het niet zo ervaarde 🙂

      • barbara says:

        🙂 idd, die buffalo’s kreeg ik ook niet, en achteraf kan ik enkel blij zijn, maar toen wilde ik er zo graag ‘bijhoren’… :-S

  4. Za-lig zalig zalig … zoveel dingen die ik zelf al totaal vergeten waren, komen hier allemaal terug (–> dat zijwaarts springend mannetje dat met zijn hielen klakt hahahahaha zo typisch!!!!). Ik wacht vol spanning op het vervolg!

  5. stephanie says:

    Amai effe teruggesmeten naar mijn jeugd! Die liedjes enzo… en ook: wij hadden hetzelfde behang! 😁

  6. O, die vuile lakens podcast. Haren overeind op mijn armen van ergernis omwille van accenten en manier van praten, ik hoor er de inhoud niets eens door :(.
    En alweer veel momenten van herkenning. Niet alleen door opgroeien in dezelfde periode, maar ook doordat ik momenten had van vervreemding, niet gelijk aan de jouwe maar hetzelfde gevoel oproepend denk ik, dat ik hier terug zie en lees.

  7. Geweldig stuk 🙂

    En deze “’s Avonds hoorde je naar Hoogland te luisteren maar ik mocht hangen als ik wist waar dat over ging”: Idem 🙂

  8. Buitenmus says:

    Wij hebben het er gisteren ook nog over gehad, over hoe we het dingske van onze dochter moeten noemen want “poep” dek nieg heel de lading maar we konden alleen maar woorden bedenken die we niet willen gebruiken. Iemand die het licht al wel gezien heeft?

    • inderdaad, alle woorden die ik leuk vind zijn niet zo kindvriendelijk dus wij zitten ook vierkant vast. en ik vind dat nou net zoiets dat ik mijn dochter toch minstens graag zou meegeven, nen toffe vocabulaire

  9. ICQ <3 Dé voorloper van MSN, Whatsapp enzoverder. Ik ken mijn ICQ nummer nog vanbuiten begot (26622786, allang niet meer in gebruik à propos).

    • wow 🙂 sterke memorie. ik hoor nog dat gekraak en gepiep van het internet dat zich verbond en die foto’s die zo traag laadden. nodigde wel uit tot mindfulness eigenlijk dat tempo 🙂 dat was een gerief die icq, maar je moest altijd wel op tijd stoppen met babbelen want dan gingen je ouders zeuren dat je de telefoonlijn moest vrijhouden of zoiets.

      • trijnewijn says:

        Ik denk dat ik heel dat inbel riedeltje nog kan nadoen met alle kraken en piepen erbij… En bij ons werd beneden de hoorn van de telefoon opgepakt als je te lang bezig bleef, zo was je meteen offline… Mooie, rake tekeningen coeur!

        • merci 😊 man daar had k een hartverzakking van gekregen, bij ons bleef het bij zeuren. vraag me wel af wat ik deed online behalve icq, naar welke sites we toen gingen enzo? altavista voor schoolwerkjes met dan van die gruwelijke wordart op 😎

  10. Goh, had je er trouwens al eens aan gedacht een boek te maken? Ik denk dat veel mensen (ik! ik! Ik!) die zouden willen :). Kwam zo maar even in me op, ik dacht ‘ik vermeld het maar even’. 😀

  11. Sophie says:

    Zooooo herkenbaar, alsof je in mijn hoofd bent gedoken! En veel was ik al vergeten, maar het katapulteert me helemaal terug…

    • ik ben ook in mijn herinneringenkist moeten gaan spieken hoor 😊 weinig flatterend moet ik zeggen. en ons moeder maar zeggen dat ik nog altijd t schoonste kind op aarde was. euh. nein. 😁

  12. H says:

    Amai dat is gewoon mijn jeugd dat je getekend hebt, vergezeld met soundtrack….efkes niet goed van…dank

    • ik zou er niet over kunnen meespreken maar ik geloof u 🙂 ik had ook vriendinnen die ZWOREN dat die bufallo’s zo comfy zaten, ze turnden er zelfs mee. nooit gevat.

  13. damngoodsoffie says:

    Wat zitten hier weer veel dingen in die ik al verbannen had naar de donkerste uithoeken van mijn geheugen. Ik snapte Hoogland ook niet. Ik luisterde naar het verzoekplatenprogramma op Radio Exclusief. Het heette Easy Beats en werd gepresenteerd door een man met een nasale stem heel traag sprak en die alle nummers vertaalde: “Dat … was … Whitney Houston met: ik zal altijd van je houden”. Ik heb het mogelijk verzonnen, want ben nog nooit iemand tegengekomen die ook naar dat programma luisterde.

Geef een reactie