meisje 1

Lcamb21.17Lcamb21.27Lcamb21.37Lcamb21.47.jpgLcamb21.57Lcamb21.67Lcamb21.77.jpg

wordt vervolgd.

* mijn zus gaf het bloedzuigen officieel op en schrijft daar al keilang over (en over brussel en consuminderen enzo) op haar blog . u moet dat lezen, het joch is nog altijd veruit de coolste schwester die ik persoonlijk kan bedenken.

* de kleine prins uit de duinen was eigenlijk een troubadour, die nu met zijn hot band die zinger heet verdomd heel schone dingen doet.

* ik heb van niemand meer geleerd over meisjes, jongens en gendernormen dan van de hartveroverende valentijn de hingh. deze docu over een bijzondere kindertijd vind ik eigenlijk een must voor elke opvoeder. jaren later keek valentijn met de maker terug op de film. ze is vandaag nog steeds even innemend en even om op te vreten, zie ook hier.

* ik ben het voor u wezen checken: de iguanodons van bernissart zijn ook nog altijd even vet. ik heb me laten vertellen dat er momenteel ook een ontiegelijk coole tijdelijke expositie loopt over wilde beesten.

* over halve dino’s gesproken: aanschouw, mede-nerds deze docu over de reigers van amsterdam (uit 2007 weliswaar, ik hoop maar dat de burgemeester ze nog niet heeft buitengeflikkerd)

* als u vroeger ook die rode sprookjes boeken las: kijk, kijk dan!

tot genoegen

et toujours le bienvenue sur facebook

 

37 responses to meisje 1

  • merci ☺️ ik doe dat vooral op de trein en na bedtijd van de puk. ben hier twee weken geleden aan begonnen. maar heb al prentjes voor de volgende gemaakt ook, t was ineens wat te lang geworden. kweeni eigenlijk. twee uur voor een prentje?

 1. Elke says:

  OH MY FUCKING GOD DIE DINGEN STAAN ONLINE????!!!!! *gaat op zoek naar Aldo en Brammetje Braam*

  Jurassic Park was helemaal niet te akelig.

  En ook: vrij herkenbaar allemaal, eigenlijk. Zijn er eigenlijk veel kleine meisjes die echt oprecht weg zijn van kleine-meisjes-dingen?

 2. Celine says:

  Oh my god! De luisterboeken! Op youtube! Zoontje Griezel! Zoveel uitroeptekens!
  Eeuwige dank!
  Wat gigantisch herkenbaar trouwens, hoe je jouw jonge jeugd schetst. Die communiekleren, dat speelgoed, die kleine zus en dat gevoel van onrechtvaardigheid over knutselen vs. handwerk. En dat ook allemaal in Gent, niet? Mega throwback.

  Ik heb intussen zelf ook 2 dochters en de oudste lijkt voorlopig wel een écht meisje (mooi rokje aan doen, vlechtjes in het haar zoals Anna van Frozen,…). Maar ze speelt even graag met haar auto’s en haar kraan. Benieuwd hoe zij later op dat “meisje zijn” terug zal kijken. Toch anders dan wij 25 jaar geleden, denk ik…

 3. trijnewijn says:

  Ik durfde hoger klimmen dan de buurtjongens en viel àltijd mijn knieën kapot, mijn dochter hult zich in prinsessekleren en gebruikt haar toverkracht om boeven te vangen of supersnel te lopen. Al verschiet ik regelmatig van hoeveel stereotiepen nog verwacht worden, ik ben blij dat het toch al iets minder moet!

 4. Kris10 says:

  Haha! Ik speelde zowel met auto’s als met polly pocket. *Gaat nu op zoek naar oude racebaan, mijn babaarknuffel en die modemaker om met het metekindje mee te spelen*

 5. sop.hie.s says:

  Fantastisch!! Van een echte throwback gesproken… <3

  (Ik wou dat ik ook zo kon tekenen of dat ik goed ben met woorden… dan zou ik mijn herinneringen van vroeger ook kunnen vereeuwigen, al was het maar voor mezelf… ik heb soms echt "schrik" om die nog meer te verliezen dan nu al het geval is)

 6. whaaaa Duimelijntje!! Bij mijn ouders liggen ze nog allemaal. Binnenkort eens nieuwe batterijen voor de Fischer – Price kopen zodat mijn joch eraan kan beginnen. (En ja, die zuster van u ken ik, en ik kan de lovende woorden beamen 🙂 )

  stien

 7. Dat Dinomuseum blijft toch een machtige plek, een tijdje terug met kleuterzoon daar naartoe geweest, hij was nogal onder de indruk en vraagt regelmatig wanneer we nog eens gaan.

 8. Hanne says:

  Weer een mooi tijdverdrijf, jouw blogpost 🙂 Doe vooral verder! (Hier moesten we iets naaien, ik koos de allersimpelste tekening uit een kleurboek om niet teveel werk te hebben, maar helaas pindakaas… ik bakte er niks van. En in tegenstelling tot ons breiwerk kregen we dat naaiwerkje niet mee naar huis, dus geen mama die het even voor me wou afmaken. Memories…)

 9. Marieke says:

  Zo herkenbaar, ik heb nog altijd een trauma dat de jongens mochten timmeren en ik moest breien (iets wat een smurf moest zijn.. ja het was blauw). Gelukkig voor de rest altijd mee in de bomen kunnen klimmen met de jongens. Nu heb ik twee dochters, echte meisje meisjes (geen idee waar ik ze vandaan haalde). Gelukkig probeert de jongste toch af en toe met de schroevendraaier de auto uit elkaar te halen…

 10. Sarah says:

  Zalig die tuutjes aan een touwtje om je nek in de laatste tekening! Dat je dat nog weet dat dit ooit mode was, heb ik precies verdrongen 🙂
  Prachtige prachtige tekeningen!! Niet alleen deze, maar ook alle voorgaande…

 11. Els says:

  Jaaaa die luisterboeken! Ik had ook ‘My First Sony’ en luisterde altijd bij mijn oma. Heidi had mijn oma, met pandora en ojee wat geweldig dat dat gewoon allemaal op youtube staat :).
  En geweldige tekeningen! Ik vind ie eerste ook echt geweldig ‘naar Fiep Westendorp’ 🙂

 12. liesbeth says:

  wat een flashback met de luisterboeken (ik heb nog mijn originele cassetjes!), maar vooral die modewijzer! haha

Geef een reactie

Pingbacks & Trackbacks