neverland

Neverland_1Neverland_2Neverland_3Neverland_4Neverland_5Neverland_6Neverland_7   Met sympathie voor ‪#‎rodeneuzendag‬ dat het taboe wil verbreken over jong zijn met psychische problemen. Hoewel preventie en (beschikbare en betaalbare) zorg op maat geen goed doel, maar een politiek speerpunt zouden moeten zijn. Besparen op zorg zal ook hier weer veel kosten.

volg ons hier voor meer (en luchtiger)

35 responses to neverland

 1. Elke says:

  Leuk is niet het woord, maar ik heb wel een sterretje aangevinkt, want: ja. Dit.

  En jij bent een sterretje, spook, zelfs in jouw eigen diepste duisternis, vanaf de eerste stomme busrit naar een modderig touwenparcours met 4STWa.

 2. tifosanele says:

  Wat een wondermooie tekeningen alweer. En zo herkenbaar. “en jaren waarvan me gezegd was dat ze de schoonste zijn”. En toch komt er telkens opnieuw een horizon (die ik niet meer verwacht). Prachtig! Xxx.

 3. evavertelt says:

  Wat mooi. Wat eerlijk. Wat herkenbaar. Wat rauw ook…
  Ik bewonder je mateloos, voor hoe je je durft blootgeven, voor hoe je steeds weer ráák bent met woord en beeld.
  En nu ga ik effe een potje janken 😉

 4. Kathleen says:

  O Marée.

  Ik voel me steeds meer vereerd dat ik op de eerste rij mag staan, dat ik van dichtbij mag toekijken hoe jij al die dingen in kaart brengt waar we zo door overrompeld werden. Terugkijken en zien hoe mis het allemaal was. Hoe weinig hulp er was en hoe nutteloos de hulp die er wel was. Hoe slecht voorbereid op het leven we waren, en hoe fragiel.

  Je boek is nog niet uit, en ik kan mijn 18-jarige en 30-jarige zelf geen kado´s geven, dat weet ik wel. Maar in gedachten geef ik die twee jonge vrouwen dit boek. In gedachten zie ik hen erdoor bladeren en huilen, en zie ik hoe een stukje eenzaamheid zich oplost.

 5. Barbara says:

  Ik kan alleen maar zeggen: wow… Veel gaat door me heen als ik dit lees en zie… Prachtig, buitengewoon. Respect!!

 6. Hannelore says:

  Gek hoe anders die jaren voor mij geweest zijn en toch bruist er plots vanalles in mijn hoofd en lijf. Wat hou ik veel van de woorden bij jouw beelden, of de beelden bij jouw woorden want ik vind ze allebei even krachtig, prachtig, toverachtig. Is het alles wat constant aan jou trekt dat je zo apart, zo recht naar het hart maakt? Bedankt om jezelf zo heldhaftig met ons te delen.

 7. sop.hie.s says:

  Dankje… ❤ ik zou nog zoveel meer willen zeggen, maar ik kan me (nog steeds) niet goed uitdrukken met woorden als het over zo’n onderwerp gaat. Bedankt om ook een deel van mijn (oude) gevoelens zo mooi uit te beelden…

 8. ik says:

  Wauw. Hier ben ik ook stil van. Van de inhoud en van jouw manier van onder ‘woorden’ brengen… Je neemt ons echt volledig mee in je (vroegere) wereld… en toch ook telkens weer dat beetje humor (“Mijn 9-jarige …”). Je bent een straffe madam! Zelden iets gelezen dat me zo weet te raken!

 9. Jutta says:

  Dank je.
  Dit raakt me en biedt troost op dit moment.
  Respect voor je openheid en talent!

 10. Katrien says:

  Amai, meid! Schitterend ‘verbeeld’, wat een talent ben jij, zeg… Respect voor je afgelegde parcours, wauw.

 11. Charlotte says:

  En elke keer sta ik nog meer versteld…van je tekeningen, van je openheid, van het geheel! Magnifiek!

 12. helena says:

  Waw, heel mooi en ook herkenbaar. Ik hoop dat je uiteindelijk (net als ik) jouw horizon vindt die, hoewel kleiner, ook veel warmer is dan je ooit had gehoopt. Goeie moed!

 13. voskosmos says:

  Dit is echt niet normaal mooi. Ik wil er zo veel over zeggen maar langs de andere kant ook niet, want jouw woorden zijn hier genoeg. Dankjewel voor je posts die altijd maar sterker worden. Je hebt sowieso hier ook een koper wanneer (niet als) het boek er komt.

Geef een reactie

Pingbacks & Trackbacks