30 responses to kermisvis

 1. damngoodsoffie says:

  Zo schoon alweer. Ik bekijk je tekeningen graag opnieuw en opnieuw. Ik vind er telkens nieuwe dingen in.

  Ha, stress schaadt ongeboren kind. Daar heb ik me toch ook een pak over gestresst.

 2. resaarcle says:

  Ik vond het ook een hele verantwoordelijkheid, dat zwanger zijn. En je staat er zo een beetje alleen voor eigenlijk, want jij bent het die elke hap/slok afweegt in je hoofd. En dan daarover stressen.
  Mooi ‘omtekend’ (ik wilde omschreven schrijven, maar dat is het niet helemaal, he).

  • dankje saar! ik heb daar al zo vaak over zitten nadenken. ik vond die verantwoordelijkheid zo zwaar. en ik vraag me dan af: mooi dat we vandaag toxoplasmose kunnen vermijden, daar voorkom je vast een paar drama’s mee. anderzijds vond ik die adviezen knap beangstigend en dat moet zo’n foetus dan toch ook meekrijgen? bovenop de stress die je sowieso al hebt als dolgedraaide afgejakkerde werkmens? het geeft ook zo’n vals gevoel van controle, dat je het in de hand hebt allemaal.

 3. sop.hie.s says:

  Boenk erop. Zo mooi, zo waar, … elke keer opnieuw.(Ik was tot nu toe een stille observer).
  Het is allemaal veel minder heftig geweest voor mij dan voor jou, maar veel van je gevoelens – al dan niet in mindere mate – zijn er hier ook geweest (of zijn er nog steeds). Ik wou dat ik dat ook kon, het uittekenen, het uitschrijven, het uitspreken,… Maar eender hoe, het lukt me niet, ik luister dan naar mezelf of kijk naar mijn getypte tekstje en denk “dat is het toch niet helemaal”
  Dus dank je wel!!

  • zo fijn dat je de moeite nam om iets te schrijven en zo blij dat je het herkenbaar vindt. ik vind het elke keer ZO’n opluchting! dat ik niet alleen ben, maar dat er een leger van ouders zijn die het ook allemaal niet zo geweldig evident vinden.

 4. pipa po says:

  Eigenlijk heb ik geen hier geen woorden voor. Ik vind dit zo ongelofelijk knap. De tekeningen, de teksten, de inhoud. Kippenvel krijg ik ervan. Telkens opnieuw. En het rare is (of is net niet) dat mijn kinderen al lang en breed het huis uit zijn. En je me toch iedere keer weer naar de strot grijpt….

  • zo lief dat je dit schrijft en dat het nog kan boeien, ook als het niet meer tot je dagelijks leven behoort. die leuke feedback, ik zweer het, ik krijg er altijd zo’n warm gevoel van, ik zal het nooit beu worden 😊

 5. Inge says:

  Echt weer heel herkenbaar, ik ben gek op die eerste tekening! En dat relaxen: dat kan ik ook echt maar dan ook echt niet.

  • merci 😘 ik zou het zo graag kunnen maar zelfs dat ademen is al n strijd. moet er wel bij zeggen dat er wel veel vooruitgang is geboekt sinds die sessies toen, maar echt geautomatiseerd is het echt niet.

 6. Kathleen says:

  Ik volg deze blog van het prille begin maar heb nog nooit gereageerd … maar wat heb je talent zeg! De gevoelens die je beschrijft zijn me vaak vreemd, maar je helpt me wel heel goed om mama’s met een minder grote roze wolk te begrijpen. Ik ben dus echt keibenieuwd of je iets met dit talent doet in het dagelijkse leven? 🙂

  • leuk om van je te horen! (en nog leuker dat je na een paar maand nog steeds komt lezen) ik heb niet echt een missie maar het doet me echt wat om te lezen dat mensen er wat aan hebben om te lezen over die donderwolk. ik teken alleen deze prentjes dezer dagen 🙂 en soms ook wel eens wat voor een friend die een uitnodiging of een postertje wil of zo (vroeger echt een massa plaatjes voor vriendinnen in de lerarenopleiding 🙂 ). ik pendel nogal een afstand dus het is een vooral een treinhobby eigenlijk 🙂

 7. tifosanele says:

  Ik ben grote fan! Altijd veel te herkenbaar! Hier ook een goudvistrauma (of ze pleegden zelfmoord door uit de bol te springen of ze aten hun eigen staart op) en de angst voor de stress-tijdens-de-zwangerschap (ze zijn er nog niet en ik ben ze al aan het verknoeien voor de rest van hun leven). Je tekent/verwoordt zo prachtig!

  • <3
   ps: ze aten hun eigen staart op? hier ging het meestal mis omdat ik met teveel liefde (en teveel zeep) om de vijf botten hun kom ging schrobben. kregen ze stress van. of ze raakten vergiftigd 🙂

 8. Liese says:

  die kat “ge moet het mij niet vertellen”….de max 🙂 (de rest ook btw 🙂 )

 9. enerziek says:

  Alweer heel mooi inderdaad 🙂
  Het mindfulnessen gebruik ik om in slaap te geraken, ook hier een piekermolen die nooit stopt

 10. diananl says:

  Echt zooo mooi! Wat een talent. En wat een onzekerheid. Niet nodig joh, komt heus wel goed. Niet dat je daar iets aan hebt… Met veel liefde en knuffels kom je een heel eind.

 11. Riella says:

  Ongelooflijk schoon, écht. En ik ben dan zelf nog niet eens mama hé! Maar ik zou me er zo in kunnen herkennen, ben ik zeker van.

  • zo lief, merci! doet zoveel plezier! nu de grote omg-ik-heb-een-jong-schok wat begint te bedaren ( na een jaar, toegegeven) neem ik me voor om soms ook al eens over andere onderwerpen te krabbelen, dat is dan zo eens wat anders 😊

 12. Haas says:

  Dit is eigenlijk de eerste keer dat ik hier kom kijken, ben zwaar onder de indruk en ik blijf maar doorklikken want ik vind het allemaal zo mooi! Wat een talent, niet alleen mooi getekend maar de inhoud ook zo schoon, herkenbaar absoluut, misschien niet in die mate maar dat doet er niet toe.
  En dan lees ik hier in de commentaren dat je buiten het bloggen niets met tekenen doet? Niet te geloven, maar blijf vooral verder doen, het is prachtig en ik ga hier nog veel komen kijken en lezen.

Geef een reactie

Pingbacks & Trackbacks

 1. […] trouwe lezer heeft gezien dat er geknoeid is met het einde van het vorige verhaaltje. mijn excuses, ik was te rap geweest. ik zou willen zeggen dat het niet meer gaat gebeuren, maar […]